Vegan πουτίγκες Γιορκσάιρ: Ένα νόστιμο συνοδευτικό, που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα κι αν είστε λάτρεις της vegan διατροφής. Με αυτή την vegan συνταγή θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μόνο πέντε συστατικά και θα κάνετε πολύ εύκολα αυτές τις υπέροχες λιχουδιές. Δοκιμάστε τις και θα ενθουσιαστείτε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 ml γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
100 ml ζεστό νερό
8 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προσθέστε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι σε ένα μπλέντερ με μια πρέζα αλάτι και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το κουρκούτι σε μια κανάτα, σκεπάζετε με μεμβράνη και αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 220 C. Ρίξτε από μια κουταλιά της σούπας λάδι σε οκτώ τρύπες μιας φόρμας για μάφινς και βάλτε το στο φούρνο για 5 λεπτά για να ζεσταθεί πολύ. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε προσεκτικά τη ζύμη στο καυτό λάδι. Ξαναβάλτε στο φούρνο και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!