Δοκιμάστε με αυτή την συνταγή της vegan κουζίνας να μαγειρέψετε σκραμπλ με τόφου και σπανάκι. Ενα υπέροχο πιάτο με έντονη της αίσθηση της ομελέτας και γεμάτο με νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά λαχανικά, εμπλουτισμένα με τα εκπληκτικά αρώματα των μπαχαρικών που το συνοδεύουν. Θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Μία συσκευασία (400 γραμμάρια) τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους 1 εκατοστού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν, προαιρετικά
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες, με χωρισμένα τα πράσινα και τα λευκά μέρη
140 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο (περίπου 5 συσκευασμένα φλιτζάνια)
1 με 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό, χοντροκομμένο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε σε ένα μεσαίο μπολ το τόφου, τον κουρκουμά, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το καγιέν, (εάν το χρησιμοποιήσετε). Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα ασπράδια από το φρέσκο κρεμμυδάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα του τόφου και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το τόφου να ροδίσει ελαφρά και να μοιάζει με ομελέτα, περίπου για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε το σπανάκι, το χυμό λεμονιού και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και τα πράσινα μέρη του κρεμμυδιού και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθούν οι ντομάτες και να αρχίσουν να μαλακώνουν, περίπου για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!