Vegan Κουζίνα

Βίγκαν σοκολατένιο κέικ

Βίγκαν σοκολατένιο κέικ

Αυτή η συνταγή βιγκαν σοκολατένιου κέικ είναι ιδανική για τους λάτρεις της σοκολάτας που ακολουθούν μια φυτική διατροφή. Με λίγα απλά υλικά και εύκολη διαδικασία, μπορείτε να φτιάξετε ένα νόστιμο και υγιεινό επιδόρπιο που θα ενθουσιάσει όλους τους φίλους σας.

Υλικά:

Για την σοκολατένια γκανάζ:

  • 1/2 φλ. σκόνη κακάο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. βιολογικό λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 1/4 φλ. νερό

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και λαδώνετε ένα καθαρό ταψί.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο σε σκόνη, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αναμειχθούν καλά
  3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γάλα αμυγδάλου, το λάδι και τη βανίλια. Προσθέτετε σταδιακά τα υγρά στα στεγνά υλικά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη μάζα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ζεστό νερό και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στη μάζα. Προσθέτετε τέλος τη σοκολάτα στη μάζα και ανακατεύετε καλά.
  4. Λαδώνετε ένα ταψί κεικ ή ένα στρογγυλό ταψί και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ομαλοποιείτε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, ή μέχρι να είναι αφράτο.
  5. Βγάζετε το κέικ από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει στο ταψί για λίγο. Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζετε σε ένα πιάτο και το αφήνετε να κρυώσει πλήρως πριν το κόψετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.

Μπορείτε να διακοσμήσετε το κείκ με βατόμουρα ή άλλα φρούτα της επιλογής σας και λίγη σκόνη ζάχαρης άχνης. Αυτό το βιγκαν σοκολατένιο κείκ είναι τέλειο για όλες τις περιστάσεις και είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες σας.

Μπορείτε να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο για μερικές ημέρες και να το απολαύσετε σαν γλυκό σνακ ή σαν επιδόρπιο μετά από γεύματα. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη και είναι ιδανική για όλους όσους αναζητούν μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για το γλυκό τους.

Καλό όρεξη!