Vegan ταϊλανδέζικο πράσινο κάρυ: Δείτε αυτή την απλή συνταγή της vegan κουζίνας και ετοιμάστε ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο με τόφου και πολλά λαχανικά. Γίνεται εύκολα και διασκεδαστικά, μια καλή ιδέα είναι να βάλετε τα παιδιά να βοηθήσουν στην κουζίνα. Θα ενθουσιαστούν!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
200 γραμμάρια πατάτες, κομμένες στη μέση
100 γραμμάρια φασολάκια, κομμένα στη μέση
1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας πάστα πράσινου κάρυ Ταϊλάνδης (ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι είναι χορτοφαγικό/βίγκαν)
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) γάλα καρύδας (λάιτ)
ξύσμα από 1 λάιμ, σε χοντρές λωρίδες
80 γραμμάρια μπιζέλια, κομμένα στη μέση
150 γραμμάρια ντοματίνια, κομμένα στη μέση
100 γραμμάρια τόφου, κομμένο σε μικρούς κύβους
1 μικρό ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια ρύζι τζασμίν, μαγειρεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες σε βραστό νερό για 8 λεπτά. Προσθέστε τα φασολάκια και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίστε τα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε το σκόρδο για 1 λεπτό, προσθέτουμε την πάστα κάρυ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ή μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει λίγο και να μυρίζει. Ρίξτε το γάλα καρύδας και αφήστε το να σιγοβράσει, ρίξτε το ξύσμα από λάιμ και αφήστε απαλά για 5 λεπτά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Βήμα 3
Προσθέστε τις στραγγισμένες πατάτες και τα φασόλια, μετά ρίξτε τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό πριν ανακατέψετε τα ντοματίνια και το τόφου.
Βήμα 4
Κόψτε το λάιμ στη μέση και στύψτε το χυμό στο τηγάνι, στη συνέχεια ρίξτε τον κόλιανδρο και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.
Καλή όρεξη!