Βίγκαν τηγανίτες: Ενα καταπληκτικό γλύκισμα για τους φίλους της βίγκαν διατροφής, που μπορείτε να το ετοιμάσετε σε ελάχιστα λεπτά χωρίς πολύ κόπο και προετοιμασία. Ενα πολύ ωραίο και υγιεινό γλυκό, με το γάλα σόγιας, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου να συνδυάζονται υπέροχα και να δίνουν φανταστική γεύση και αρώματα στις τηγανίτες!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
Ψιλό αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι απλό γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
1/3 φλιτζάνι παρθένο λάδι καρύδας, λιωμένο
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Σιρόπι σφενδάμου, βούτυρο ξηρών καρπών ή μαρμελάδα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120°C. Σε ένα μεσαίο μπολ βάζουμε μαζί και χτυπάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Σε ένα δεύτερο μεσαίο μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα σόγιας, το λάδι καρύδας και τη βανίλια (μην ανησυχείτε αν το λάδι καρύδας σβολιάσει). Προσθέστε το μείγμα γάλακτος σόγιας στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί (είναι εντάξει αν υπάρχουν σβώλοι).
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε διαδοχικά τρεις φορές από 1/4 φλιτζανιού κουρκούτι και μαγειρέψτε μέχρι οι τηγανίτες να αρχίσουν να βγάζουν φουσκάλες και να ροδίσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε προσεκτικά τις τηγανίτες και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει και η κάτω πλευρά, για 3 έως 4 λεπτά (προσαρμόστε τη φωτιά όπως χρειάζεται για να ροδίσουν σταθερά). Επαναλάβετε με το υπόλοιπο φυτικό λάδι και το κουρκούτι. Μεταφέρετε τις ψημένες τηγανίτες στο φούρνο για να διατηρηθούν ζεστές. Σερβίρετε 2 ανά άτομο με σιρόπι σφενδάμου, βούτυρο ξηρών καρπών, μαρμελάδα ή την αγαπημένη σας επικάλυψη.
Καλή όρεξη!