Vegan Κουζίνα

Βίγκαν τηγανίτες με γέμιση λαχανικών και πάπρικα

Βίγκαν τηγανίτες με γέμιση λαχανικών και πάπρικα

Ενα γρήγορο σνακ ή συνοδευτικό που μας δίνει αυτή η απλή συνταγή της βίγκαν κουζίνας. Εύκολες, απλές και υγιεινές τηγανίτες με γέμιση λαχανικών και πάπρικα, μια πολύ καλή και πρόχειρη καθημερινή λύση για ένα γρήγορο, απολαυστικό και χορταστικό πιάτο, που αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τις τηγανίτες
300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
250 ml γάλα σόγιας
50 ml ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση λαχανικών με πάπρικα
1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
300 γραμμάρια κολοκυθάκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
400 γραμμάρια φασόλια στραγγισμένα
200 γραμμάρια καλαμπόκι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για τις τηγανίτες να γίνουν ένα κουρκούτι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε λίγο λάδι και αφήστε το να ζεσταθεί, ρίξτε λίγο από το κουρκούτι και στριφογυρίστε το γύρω γύρω, έτσι ώστε να καλύψει τη βάση του τηγανιού.
Βήμα 2
Τηγανίζουμε για μερικά λεπτά και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Βήμα 3
Για τη γέμιση βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, αφήνετε να βράσουν και σιγοβράζετε για δεκαπέντε λεπτά. Για να σερβίρετε, διπλώνετε κάθε τηγανίτα στη μέση και μετά ξανά στη μέση και γεμίζετε τις δύο τσέπες με τη γέμιση.

Καλή όρεξη!