Κινέζικη Κουζίνα

Χοιρινό pad thai με νουντλς

Χοιρινό pad thai με νουντλς

Μια νόστιμη σπιτική συνταγή για χοιρινό pad thai με νουντλς εμπνευσμένη από την κινέζικη κουζίνα που συνδυάζεται τέλεια με το μεταλλικό νερό με λεμόνι. Το pad thai, είναι ένα πιάτο με νουντλς ρυζιού που σερβίρεται συνήθως ως street food στην Κίνα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ασίας. Συνήθως παρασκευάζεται με νουντλς ρυζιού, γαρίδες, φιστίκια, ομελέτα και φύτρα φασολιών, μεταξύ άλλων λαχανικών. Τα υλικά τηγανίζονται σε γουόκ και δημιουργούν ένα υπέροχο και απολαυστικό πιάτο.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια χοντρά νουντλς ρυζιού
1/4 φλιτζάνι σάλτσα ψαριού
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χυμό λάιμ
1/4 φλιτζάνι φυστικέλαιο
200 γραμμάρια τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους 1,5 εκατοστών
350 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κύβους 1,5 εκατοστών
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και κομμένη σε φέτες
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών, κομμένες
1/2 φλιτζάνι φύλλα κόλιανδρου + επιπλέον φύλλα για σερβίρισμα
1/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα φιστίκια, ψιλοκομμένα
Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα νουντλς σε ένα πυρίμαχο μπολ. Σκεπάζουμε με βραστό νερό, αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Βάλτε τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και το χυμό λάιμ σε μια κανάτα. Αφήνουμε στην άκρη
Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι και ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε το τόφου και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Προσθέστε το χοιρινό στο γουόκ και ανακατέψτε μέχρι να ψηθεί. Το βάζουμε στο πιάτο με το τόφου

Βήμα 3
Προσθέστε στο γουόκ την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσίλι . Τηγανίζουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρετέ τα σε ένα πιάτο. Ρίξτε τα αυγά στο γουόκ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να δέσουν
Βήμα 4
Προσθέστε τα ζυμαρικά και το μείγμα σάλτσας ψαριού από την κανάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε στο γουόκ το μείγμα τόφου, χοιρινού κρέατος και κρεμμυδιού. Τηγανίζουμε μέχρι να ζεσταθεί. Ρίξτε μέσα τα φύτρα φασολιών και τον κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με φιστίκια και επιπλέον φύλλα κόλιανδρου. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού

Καλή όρεξη!