Κινέζικη Κουζίνα

Χορτοφαγικά κινέζικα τηγανητά νουντλς

Χορτοφαγικά κινέζικα τηγανητά νουντλς

Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα νόστιμο και χορταστικό χορτοφαγικό πιάτο με τηγανητά νουντλς. Τα λαχανικά δένουν τέλεια με τα μανιτάρια και την σάλτσα σόγιας και δίνουν όλα μαζί στο πιάτο με τα νουντλς μια υπέροχη γεύση και φανταστική υφή και αρώματα. Δοκιμάστε τα και θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ φλιτζάνι λάδι
3 μεγάλα αυγά
3 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένα φρέσκα φασολάκια
5 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρές λωρίδες
1 καρότο, κομμένο σε μικρές λωρίδες
1 συσκευασία (300 γραμμάρια) νουντλς αυγών
Σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας πολτός σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σάλτσα μαύρης σόγιας
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 μέτριο φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Ρίξτε τα στο τηγάνι και ανακατέψτε γρήγορα μέχρι να δέσουν, περίπου για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα φασολάκια, τα μανιτάρια, την πιπεριά και το καρότο. Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο πιάτο. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό και αφήστε να πάρει μια γρήγορη βράση. Μαγειρέψτε τα νουντλς αυγών στο βραστό νερό μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αλλά να είναι ακόμα αρκετά σφιχτά, περίπου για 4 λεπτά. Ξεπλένετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και στραγγίξτε τα. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε αρκετό λάδι για να καλύψετε τα noodles για να μην σβολιαστούν μεταξύ τους.

Βήμα 4
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το νερό, την ελαφριά σάλτσα σόγιας, την πάστα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών, τη μαύρη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο, μέχρι να ενωθεί καλά η σάλτσα.

Βήμα 5
Ρίξτε τα μαγειρεμένα νουντλς, τα λαχανικά, τα αυγά και τη σάλτσα στο ίδιο γουόκ και ανακατέψτε τηγανίζοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν όλα και τα ζυμαρικά και τα λαχανικά να μαγειρευτούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, για 1 έως 2 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρέσκα κρεμμυδάκια.

Σημείωση του Μάγειρα:
Όταν μαγειρεύετε τα λαχανικά και τα ζυμαρικά, να θυμάστε ότι θα τηγανιστούν ξανά, οπότε αρχικά μην τα μαγειρέψετε πολύ καλά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος ασιατικών ζυμαρικών για αυτό το πιάτο.

Καλή όρεξη!