Δείτε αυτή την ρώσικη συνταγή για να ετοιμάσετε την αυθεντική ρώσικη σαλάτα olivye. Μπορείτε να το κάνετε ένα εξαιρετικό vegan πιάτο, απλώς παραλείποντας το ζαμπόν. Οι πατάτες, τα καρότα και τα αυγά δεν χρειάζεται να κρυώσουν εντελώς μετά το βράσιμο. Ο άνηθος μπορεί να αντικατασταθεί με τον μαϊντανό, αν προτιμάτε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 πατάτες καθαρισμένες
1 καρότο
4 αυγά
6 αγγουράκια τουρσί (πίκλες), κομμένα σε κομματάκια
1 κονσέρβα (420 γραμμάρια περίπου) μπιζέλια
½ φλιτζάνι καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο. Αφήστε να βράσουν και προσθέστε τα αυγά. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, για 20 με 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και κρυώνουμε ελαφρώς το μείγμα. Ψιλοκόψτε τις πατάτες και το καρότο. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα αυγά.
Βήμα 2
Ρίξτε τις πατάτες, το καρότο, τα αυγά, τις πίκλες, τον αρακά, το ζαμπόν και τον μαϊντανό μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε με την μαγιονέζα μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα η σαλάτα.
Καλή όρεξη!