Vegan Κουζίνα

Βίγκαν τηγανητές φέτες τόφου

Βίγκαν τηγανητές φέτες τόφου

Οι Βίγκαν τηγανητές φέτες τόφου είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο vegan πιάτο. Το τόφου, φρυγανισμένο, γίνεται εξαιρετικό πιάτο για όλους, χορτοφάγους και μη, που λατρεύουν το ξεροψημένο φαγητό. Δίνει μια εξαιρετική γεύση, ανάλογα πάντα πόσο θα αφήσετε τις φέτες να ξεροψηθού. Μπορείτε να το σερβίρετε ως κύριο πιάτο αλλά και ως ορεκτικό. Για καλύτερη πέψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βλαστάρι τόφου. Το μαγείρεμα διαρκεί περίπου 45 λεπτά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα και η γεύση θα δικαιώσει το χρόνο που διαθέσατε στην προετοιμασία.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

¼ φλιτζάνι βίγκαν μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας νερό

¼ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά (ή ανάλογα την ποσότητα που επιθυμείτε)

1 συσκευασία τόφου, κομμένο σε κομμάτια 1,5 εκατοστού

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Απλώστε καλά το ελαιόλαδο στο ταψί.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και το νερό μαζί σε ένα μπολ. Τοποθετήστε τριμμένη φρυγανιά  σε ξεχωριστό μπολ.

Βήμα 3

Βουτήξτε τις φέτες τόφου στο μείγμα μαγιονέζας. Πιέστε το τόφου στη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως. Τοποθετήστε το βουτηγμένο τόφου στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 4

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ψηθεί πλήρως το τόφου και να ροδίσει. Περίπου 45 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 45 λεπτά

Μερίδες: 6