Ενα από τα πιο αγαπημένα κινέζικα πιάτα σε πακέτο. Δοκιμάστε και εσείς αυτή την κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε γαρίδες με μπρόκολο σε σάλτσα σκόρδου. Θα ενθουσιαστείτε! Σερβίρουμε πάνω από ζεστό μαγειρεμένο ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια φρέσκα μπουκετάκια μπρόκολου
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα στρειδιών
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κιλό γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
¼ φλιτζάνι κάστανα νερού
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε το μπρόκολο και το νερό σε ένα γυάλινο μπολ σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς, 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το σκόρδο σε καυτό λάδι μέχρι να μυρίσει, για περίπου 1 λεπτό. Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα στρειδιών και την ρίζα τζίντζερ στο σκόρδο. Αφήστε να πάρουν μια βράση και προσθέστε τις γαρίδες. Ανακατέψτε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ, 3 με 4 λεπτά. Ρίξτε μέσα το μπρόκολο και τα κάστανα νερού για να επικαλυφθούν με τη σάλτσα. Προσθέστε το κορν φλάουερ λίγο-λίγο μέχρι να δέσει η σάλτσα, και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!