Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικά Χάμπουργκερ Frikadellen

Γερμανικά Χάμπουργκερ Frikadellen

Μια γερμανική συνταγή για ένα απολαυστικό και χορταστικό χάμπουργκερ. Μπορείτε αν θέλετε να το σερβίρετε με φασόλια στον ατμό και σαλάτα. Ή σερβίρετέ το σε ψωμί Kaiser με μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα τηγανητά κρεμμύδια και κάρυ κέτσαπ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ψωμί Kaiser
320 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
320 γραμμάρια χοιρινό κιμά
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
αλάτι και αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Μουλιάζουμε το ψωμί Kaiser σε ένα μπολ με νερό για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε, πετάμε το νερό και θρυμματίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε το θρυμματισμένο ρολό με τον μοσχαρίσιο κιμά, τον χοιρινό κιμά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το αυγό, την πάπρικα, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Πλάθετε το κρέας σε μεγάλους ισιωμένους κεφτέδες.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.

Συμβουλή:
Το αλουμινόχαρτο βοηθά να διατηρείται το φαγητό υγρό, διασφαλίζει ότι μαγειρεύεται ομοιόμορφα, διατηρεί τα υπολείμματα φρέσκα και κάνει το καθάρισμα εύκολο.

Καλή όρεξη!