Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι νέο, δείτε αυτή την γερμανική συνταγή για ψητά χοιρινά μπριζολάκια Schwenkbraten. Γίνονται εύκολα και διασκεδαστικά και συνδυάζονται τέλεια με πατατοσαλάτα, μπαγκέτα ή ψωμάκια. Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
10 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
7 αποξηραμένα μούρα αρκεύθου, θρυμματισμένα
1 κουταλιά της σούπας γερμανική μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κάρυ
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο μαύρο πιπέρι
8 χοιρινά μπριζολάκια χωρίς κόκαλα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι για να πιέσετε απαλά τα κρεμμύδια μέχρι να βγάλουν λίγους από τους χυμούς τους. Προσθέστε το λάδι, το σκόρδο, τα μούρα αρκεύθου, τη μουστάρδα, το θυμάρι, τη ρίγανη, την πάπρικα, τη σκόνη κάρυ, το πιπέρι καγιέν και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε να ενωθούν.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα μεγάλο ταψί. Περιχύνουμε ομοιόμορφα τη μαρινάδα πάνω από το χοιρινό. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες.
Βήμα 3
Βγάλτε το χοιρινό από τη μαρινάδα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου καθώς προθερμαίνετε τη σχάρα. Τυλίξτε τα κρεμμύδια χωριστά με αλουμινόχαρτο για να δημιουργήσετε ένα πουγκί. Πετάξτε τη μαρινάδα.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 5
Ψήστε τα χοιρινές μπριζολάκια και τα κρεμμύδια μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 10 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!