Ινδική Κουζίνα

Ινδική ομελέτα

Ινδική ομελέτα

Μια ινδική συνταγή, με μια εκδοχή ομελέτας που δεν είναι γεμάτη γαλακτοκομικά και λιπαρά. Μερικά απλά λαχανικά και καρυκεύματα κάνουν τα πρωινά ομελέτα σας μια σίγουρη απόλαυση! Σερβίρουμε με φρυγανιά ή ινδικό ψωμί chapati.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού garam masala
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
¼ φλιτζάνι νερό
2 αυγά, καλά χτυπημένα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ρίξτε το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι, το τριμμένο κόκκινο τσίλι και το garam masala μαζί σε ένα μπολ. Αφήστε το μείγμα καρυκευμάτων στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ανακατεύετε κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε την ντομάτα και μαγειρέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σπανάκι και το νερό και αφήστε στη φωτιά για άλλα 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τα αυγά στο τηγάνι και αφήστε να δέσει για περίπου 3 λεπτά. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μείγμα καρυκευμάτων στην επιφάνεια των αυγών και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά, για 2 με 5 λεπτά ακόμα.

Καλή όρεξη!