Μία πανεύκολη, γρήγορη, απολύτως δροσιστική και υγιεινή ελληνική συνταγή, για τους λάτρεις της γεύσης αλλά και της σωστής διατροφής.Το γλυκό γιαούρτι με ανανά και αμύγδαλα είναι ιδανικό ως επιδόρπιο μετά από βαρύ γεύμα, αλλά και μια εξαιρετική επιλογή για τα παιδιά και τους μεγάλους, ακόμη και για όσους προσπαθούν να ελέγξουν το βάρος τους.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό (μπορεί να είναι χαμηλό σε λιπαρά)
2 φλιτζάνια ανανά φρέσκο σε κομματάκια ή 2 κονσέρβες ανανά, στραγγισμένο και κομμένο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα σε κομματάκια
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
Εκτελεση συνταγης:
Αναμιγνύουμε καλά το γιαούρτι με το γάλα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Προσθέτουμε τον ανανά καλά στραγγισμένο από τα υγρά του.
Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε ένα βαθύ μπολ και αν θέλουμε γαρνίρουμε την επιφάνεια με κομμάτια από ανανά και αμύγδαλα που έχουμε κρατήσει.
Καλή όρεξη!
Πηγή: neadiatrofis.gr