Μια αυθεντική ιαπωνική συνταγή για να ετοιμάσετε ιαπωνικά noodles από αλεύρι φαγόπυρου με κοτόπουλο.Τα noodles μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα ασιατικών τροφίμων. Είναι ένα νόστιμο πιάτο με νουντλς που είναι γεμάτο με κοτόπουλο και λαχανικά και με μια απλή, γευστική σάλτσα. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας λάδι κανόλα
2 κουταλιές της σούπας πάστα τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κρεμμύδι, κομμένο κατά μήκος στα όγδοα
½ μέτριο λάχανο, χοντροκομμένο
2 καρότα, χοντροκομμένα
250 γραμμάρια νουντλς soba, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το σησαμέλαιο, το λάδι canola και την πάστα τσίλι. Ανακατεύουμε 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το κοτόπουλο και το 1/4 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας και ανακατέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 5 λεπτά. Το βγάζουμε από το τηγάνι, το αφήνουμε στην άκρη και το κρατάμε ζεστό.
Βήμα 2
Στο αδειασμένο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το λάχανο και τα καρότα. Τηγανίζουμε μέχρι το λάχανο να αρχίσει να μαραίνεται, για 2 με 3 λεπτά. Ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα σόγιας, τα μαγειρεμένα noodles και το κοτόπουλο και ανακατέψτε τα καλά. Σερβίρετε και απολαμβάνετε!
Καλή όρεξη!