Μια ινδική συνταγή για ένα γρήγορο vegan πιάτο. Τα πικάντικα ρεβίθια γίνονται με υλικά που βρίσκονται εύκολα, ο χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος είναι ελάχιστος, ενώ γίνονται τόσο τραγανά και νόστιμα, που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τσιμπολογάτε! Απολαύστε τα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φλιτζάνια ρεβίθια σε κονσέρβα, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 πρέζα μαύρο πιπέρι τριμμένο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την καστανή ζάχαρη, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την κανέλα, το garam masala, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Απλώνουμε το μείγμα των ρεβιθιών στο ταψί.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα ρεβίθια να ροδίσουν, να γίνουν τραγανά και να έχουν μαζέψει αρκετά, για 25 με 30 λεπτά, ανακατεύοντας στα μισά του χρόνου μαγειρέματος. Αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε.
Καλή όρεξη!