Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε αυτό το υπέροχο πιάτο με ψητό κοτόπουλο ταντούρι πάνω σε φρέσκια σαλάτα με λίγο πικάντικο ντρέσινγκ λεμονιού. Μπορείτε να βρείτε το μπαχαρικό ταντούρι σε οποιοδήποτε ινδικό κατάστημα ή στο διαδίκτυο. Ενα πικάντικο ασιατικό πιάτο που θα λατρέψετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς
2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
3 ½ κουταλιές της σούπας πάστα ταντούρι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
1 πρέζα ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 φιλέτα κοτόπουλου
Για το ντρέσινγκ:
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα καυτερής πιπεριάς
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για σαλάτα:
4 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
¾ φλιτζάνι ραπανάκια, κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε δυνατή φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 2
Βάλτε τη σάλτσα καυτερής πιπεριάς, τη σκόνη τσίλι, τον κόλιανδρο, την πάστα ταντούρι, τη ρίγανη, το ξύδι, το χυμό λεμονιού και το λάδι σε ένα μικρό μπολ. Καλύψτε κάθε κομμάτι κοτόπουλου με τη σάλτσα και μετά πετάξτε την υπόλοιπη σάλτσα. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο στη σχάρα μέχρι να τρέξουν οι χυμοί και να ψηθεί το κοτόπουλο, περίπου για 10 με 15 λεπτά. Αφήνουμε το κοτόπουλο στην άκρη.
Βήμα 3
Ετοιμάστε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το ξύδι, την καυτερή σάλτσα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 4
Για τη σαλάτα, ανακατέψτε το μαρούλι, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τα ραπανάκια, τα καρότα και την πιπεριά σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα. Ρίξτε απαλά από πάνω το ντρέσινγκ.
Καλή όρεξη!