Ιταλική Κουζίνα

Γαρίδες με πιπεριά και σάλτσα alfredo

Γαρίδες με πιπεριά και σάλτσα alfredo

Γαρίδες με πιπεριά και σάλτσα alfredo: Μια συνταγή της ιταλικής κουζίνας για να ετοιμάσετε ένα πιάτο με νόστιμες γαρίδες σε σάλτσα Alfredo, με μανιτάρια portobello και κόκκινες πιπεριές. Η κρέμα και το τυρί romano προσθέτουν το κάτι παραπάνω και απογειώνουν τη γεύση του. Απλά απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

350 γραμμάρια ζυμαρικά πένες
¼ φλιτζάνι βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
250 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε κύβους
¼ κιλό μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
1 βάζο (420 γραμμάρια) σάλτσα Alfredo
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί romano
½ φλιτζάνι κρέμα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
Αλάτι και πιπέρι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, την κόκκινη πιπεριά και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 2 λεπτά ακόμα.

Βήμα 3
Προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι να σφίξουν και να ροδίσουν, στη συνέχεια ρίξτε τη σάλτσα Alfredo, το τυρί romano και την κρέμα. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου για 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίξτε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή όρεξη!