Ρύζι μπασμάτι: Αυτή η ινδική συνταγή πρόκειται για ένα αρκετά αλμυρό πιάτο με ινδικό ρύζι μπασμάτι, αρωματισμένο με μπαχαρικά και τηγανητά κρεμμύδια. Το μούλιασμα του ρυζιού μπασμάτι πριν από το μαγείρεμα κάνει τη διαφορά. Σερβίρετε με το αγαπημένο σας ινδικό κάρυ ή νταλ (φακές). Βεβαιωθείτε ότι προειδοποιείτε τους ανθρώπους να μην δαγκώνουν ολόκληρα τα μπαχαρικά ή αφαιρέστε τα πριν το σερβίρισμα.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φέτα φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
1 κομμάτι κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
2 φύλλα δάφνης
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
6 μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα
1 κονσέρβα ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, θρυμματισμένες
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα μπολ με αρκετό νερό για να το καλύψετε. Αφήστε το να μουλιάσει για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ξυλάκι κανέλας, τα λοβό κάρδαμο, τα γαρίφαλα και το κύμινο. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα.
Βήμα 3
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ένα πλούσιο χρυσό-καφέ χρώμα, περίπου 10 λεπτά. Στραγγίξτε το νερό από το ρύζι και ανακατέψτε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε το ρύζι για λίγα λεπτά, μέχρι να ψηθεί ελαφρά.
Βήμα 4
Προσθέστε αλάτι και νερό στην κατσαρόλα και βράστε. Καλύψτε και μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή. Σιγοβράστε για περίπου 15 λεπτά ή έως ότου απορροφηθεί όλο το νερό. Αφήστε το να κάτσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε με ένα πιρούνι πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 25 λεπτά
Μερίδες: 6
Δείτε επίσης Πως να ενεργηθώ άμεσα με το Izicol!