Ελληνική Κουζίνα

Κέικ με τυριά

Κέικ με τυριά

Αντί για την συνταγή για κλασική τυρόπιτα, δοκιμάστε κάτι εξίσου νόστιμο αλλά πολύ πιο ιδιαίτερο. Το κέικ με τυριά είναι η καλύτερη εναλλακτική της τυρόπιτας, αποτελεί τέλειο σνακ για τη δουλειά ή τον καφέ και φτιάχνεται με απλά βήματα μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Υλικα που θα χρειαστειτε:

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

180 γρ. λιωμένο βούτυρο

2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, παρμεζάνα, γκούντα)

6 αυγά

1½ φλ. τσαγιού γάλα

ελάχιστο αλάτι

Εκτελεση συνταγης:

Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δύο διαφορετικά μπολ. Χτυπάτε τα ασπράδια πρώτα σε πηχτή μαρέγκα και μετά χτυπάτε στο 2ο μπολ και τους κρόκους.

Σε τρίτο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τα τυριά, το λιωμένο βούτυρο τους χτυπημένους κρόκους και λίγο αλάτι και ανακατεύετε διαρκώς με σύρμα ρίχνοντας σιγά-σιγά το γάλα.

Προσθέτετε και τα ασπράδια μαρέγκα και ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λ περίπου. Το ξεφουρνίζετε, το αφήνετε για λίγο  να κρυώσει και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr