Μια κινέζικη συνταγή για φασολάκια stir-fry. Σε ελεύθερη μετάφραση stir-fry σημαίνει «τηγάνισμα με ανακάτεμα». Ενα εξαιρετικό ασιατικό πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα, με καταπληκτική γεύση, ιδανικό και για τους λάτρεις της vegan διατροφής. Σερβίρετε κρύο ή ζεστό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1 κιλό φρέσκα φασολάκια στρογγυλά, κομμένα
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας αλάτι κόσερ
1 κουταλιά της σούπας πιπέρι">μαύρο πιπέρι χοντροτριμμένο
2 μπουκάλια (250 γραμμάρια) σάλτσα μαύρων φασολιών
Εκτέλεση της συνταγής:
Σε ένα μεγάλο γουόκ, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε τα φασολάκια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, για 1 έως 2 λεπτά. Ρίξτε το σκόρδο και το τζίντζερ. Αφήστε τα στη φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 3 έως 4 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε και στη συνέχεια προσθέτετε τη σάλτσα μαύρων φασολιών. Συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
Καλή όρεξη!
Εύκολες και γρήγορες συνταγές! Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας και ανακαλύψτε άρθρα υγείας & ομορφιάς
