Κινέζικα ψητά παϊδάκια: Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα πιάτο που σερβίρεται σε όλα σχεδόν τα κινέζικα εστιατόρια. Η μεγάλη ποικιλία σε σάλτσες ασιατικού τύπου και ο συνδυασμός κρασιού και μελιού, κάνουν το πιάτο αναγνωρίσιμο αλλά και λαχταριστό. Τα σερβίρετε ως κυρίως πιάτο ή ορεκτικό. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!
Υλικά πουν θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι σάλτσα hoisin
¼ φλιτζάνι ζελέ σάλτσα cranberry
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινη χρωστική τροφίμων
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
2 κιλά χοιρινά παϊδάκια, κομμένα σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
2 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα hoisin, τη σάλτσα cranberry, τη σάλτσα σόγιας, το λευκό κρασί, το μέλι και την κόκκινη χρωστική τροφίμων. Ρίχνουμε το αλάτι σκόρδου και την κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών. Τοποθετήστε παϊδάκια στο μείγμα. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 3
Βάζουμε νερό στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Τοποθετήστε τα παϊδάκια στη σχάρα και ψήστε για 30 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας και συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 λεπτά, σε εσωτερική θερμοκρασία 70 βαθμών. Σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!