Κοτόπουλο yakitori: Μια συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας, στην οποία το κοτόπουλο yakitori είναι ένα βασικό ιαπωνικό πιάτο μπάρμπεκιου, όπου το κοτόπουλο τεμαχίζεται σχολαστικά και τα κομμάτια τοποθετούνται με ακρίβεια με διαφορετικούς τρόπους σε μικρά σουβλάκια από μπαμπού, ξύλο ή χάλυβα. Ενα εύκολο ιαπωνικό πιάτο που φτιάχνεται στο σπίτι. Σερβίρετέ το με λευκό ρύζι και σάκε για ένα εύκολο, αλλά ιδιαίτερο γεύμα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
10 ξύλινα σουβλάκια
4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε κύβους 2-2,5 εκατοστών
4 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 1,5 εκατοστού
½ φλιτζάνι σάκε
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
3 κουταλιές της σούπας κρασί μιρίν
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα 10 ξύλινα σουβλάκια σε κρύο νερό για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου στα μουλιασμένα σουβλάκια, εναλλάξ με κρεμμύδι.
Βήμα 3
Βάλτε το σάκε, τη σάλτσα σόγιας, το κρασί mirin και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Κρατήστε το 1/2 της σάλτσας για βούτηγμα.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά και αλείφουμε ελαφρά με φυτικό λάδι. Προσθέστε τα σουβλάκια και μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, αλείφοντας συχνά με το 1/2 της σάλτσας, για 7 έως 10 λεπτά ανά πλευρά.
Σημείωση του Μάγειρα:
Θυμηθείτε να αλείφετε συχνά για καλύτερη γεύση!
Καλή όρεξη!