Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Κρεμώδες κέικ αραβοσίτου

Κρεμώδες κέικ αραβοσίτου

Η παρακάτω συνταγή για κρεμώδες κέικ αραβοσίτου είναι παραδοσιακή βραζιλιάνικη συνταγή, με τη μόνη διαφορά πως πλέον το μείγμα ανακατεύεται σε μπλέντερ. Είναι πραγματικά ένα πολύ ελαφρύ και δροσιστικό κέικ που αξίζει να το δοκιμάσετε και να το προσφέρετε στους καλεσμένους σας!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 ½ φλιτζάνια λευκή ζάχαρη

1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς C. Λιπάνετε καλά ένα ταψί 23 εκατοστών.

Βήμα 2

Συνδυάστε το γάλα, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να μαλακώσει το μείγμα και να γίνει ομοιόμορφο, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε καλαμποκάλευρο και αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί.

Βήμα 3

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο έως ότου το πάνω μέρος είναι χρυσό-καφέ και οι άκρες απομακρύνονται από τις πλευρές του τηγανιού, περίπου 30 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 30 λεπτά

Μερίδες: 8

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

532,2 θερμίδες: 12 g πρωτεΐνης, 75,9 g υδατάνθρακες, 95,7 mg χοληστερόλης, 426,4 mg νατρίου


Αν σας άρεσε αυτή η βραζιλιάνικη συνταγή, μπορείτε επίσης να δείτε την εξίσου δροσερή βραζιλιάνικη γαλατόπιτα Bolo Baeta που αξίζει μια δοκιμή!