Ελληνική Κουζίνα

Λαχανικά με γαλοπούλα

Λαχανικά με γαλοπούλα

Σας παρουσιάζουμε αυτή την σούπερ νόστιμη και απίστευτα εύκολη συνταγή για ένα πιάτο με λαχανικά και γαλοπούλα, που έχει γίνει μια από τις αγαπημένες μας. Μια εύκολη και διασκεδαστική συνταγή για όλους.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια κολοκυθάκια χοντροκομμένα
1 ½ φλιτζάνι κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
1 κιλό άπαχη γαλοπούλα
½ φλιτζάνι κουσκούς άψητο
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ντιζόν
½ φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψεκάστε 20 φλιτζάνια για μάφιν με μαγειρικό σπρέι.

Βήμα 2
Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και την κόκκινη πιπεριά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπήστε πολλές φορές μέχρι να ψιλοκοπούν, αλλά να μην υγροποιηθούν. Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τη γαλοπούλα, το κουσκούς, το αυγό, τη σάλτσα Worcestershire και τη μουστάρδα ντιζόν μέχρι να ενωθούν καλά. Γεμίστε κάθε έτοιμο φλιτζάνι μάφιν περίπου κατά τα 3/4. Βάλτε σε κάθε φλιτζάνι περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα μπάρμπεκιου.

Βήμα 3
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Η εσωτερική θερμοκρασία ενός μάφιν θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 βαθμοί Κελσίου. Αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!