Ρωσική Κουζίνα

Μοσχάρι Stroganoff

Μοσχάρι stroganoff

Αν λαχταρήσατε ένα ζεστό και απολαυστικό πιάτο με μοσχαρίσιο κρέας και ζυμαρικά, αυτή η ρωσική συνταγή μοσχαρίσιου stroganoff είναι η ιδανική για εσάς. Φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα. Μπορεί να σερβιριστεί είτε με ρύζι είτε με χυλοπίτες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κιλά ψητό μοσχαρίσιο κρέας
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
120γραμμάρια περίπου βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες (μόνο τα λευκά μέρη)
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτί (300 γραμμάρια περίπου) συμπυκνωμένος ζωμός βοείου κρέατος
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουτί (3170 γραμμάρια περίπου) μανιτάρια κομμένα σε φέτες
⅓ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
⅓ φλιτζάνι λευκό κρασί
αλάτι
μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αφαιρέστε τυχόν λίπος και τρίχες από το ψητό και κόψτε σε λωρίδες πάχους 1,5 και μήκους 5 περίπου εκατοστών. Πασπαλίζουμε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.

αφήστε τα Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο και τσιγαρίστε λίγο τις λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος και στη συνέχεια σπρώξτε τις στη μία πλευρά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε σιγά σιγά για 3 έως 5 λεπτά, στη συνέχεια σπρώξτε τα στο πλάι με τις λωρίδες του μοσχαρίσιου κρέατος.

Βήμα 3
Ρίχνουμε το αλεύρι στην άδεια πλευρά του τηγανιού. Περιχύνουμε με ζωμό βοδινού και αφήνουμε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε και τη μουστάρδα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βήμα 4
Πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε, προσθέτετε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και το λευκό κρασί. Ζεσταίνουμε για λίγο και μετά αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!