Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για ένα πιάτο με μοσχαρίσιο κάρι με χειμωνιάτικα λαχανικά. Είναι πολύ χορταστικό και ταιριάζει υπέροχα με καστανό ρύζι μπασμάτι. Η σκόνη πέντε μπαχαρικών είναι ένα μείγμα από γλυκάνισο, κανέλα, μάραθο, πιπέρι και γαρύφαλλο. Το παστινάκι, είναι ένα ριζώδες λαχανικό στενά συνδεδεμένο με το καρότο και το μαϊντανό. Απολαύστε το!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1/4 κιλό μοσχάρι για στιφάδο, κομμένο σε κομμάτια 2,5 εκατοστών
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κομμάτια (7-8 εκατοστών) φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κοτσάνια σέλινο, ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού ασιατική σκόνη πέντε μπαχαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά
2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
παστινάκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
2 μήλα – ξεφλουδισμένα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι κάσιους
½ φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε ένα τηγάνι με αρκετό νερό για να το σκεπάσει. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε τη σκόνη κάρυ, τη σκόνη κόλιανδρου, τη σκόνη πέντε μπαχαρικών και τον κουρκουμά και ανακατέψτε για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα το μείγμα του κρεμμυδιού. Μαγειρέψτε περίπου για 5 λεπτά ακόμα και ρίξτε και τα καρότα, τις παστινάδες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα μήλα. Προσθέστε τώρα το μοσχαράκι μαζί με τα υγρά του, τις σταφίδες και τα κάσιους και ανακατέψτε για να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα μπαχαρικά.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα του μοσχαρίσιου κρέατος και των λαχανικών στο προετοιμασμένο ταψί. Περιχύστε το 1/2 φλιτζάνι νερό πάνω από το μείγμα. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 5
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί, περίπου για 1 ώρα.
Καλή όρεξη!