Κινέζικη Κουζίνα

Μωβ κέικ γλυκοπατάτας

Μωβ κέικ γλυκοπατάτας

Αυτά τα μωβ κέικ γλυκοπατάτας είναι κινέζικα κέικ είναι γεμάτα με μωβ γλυκοπατάτα, κάνοντάς τα τόσο υπέροχα όσο και γευστικά! Φυσικά γλυκό, κολλώδες αλεύρι ρυζιού διατίθεται σε ασιατικές αγορές και σε πολλά σούπερ μάρκετ. Γίνεται ένα υπέροχο γλυκό! Δοκιμάστε το!

Τι θα χρειαστείτε

½ κιλό μωβ γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες

3 κουταλιές χλιαρό νερό ή περισσότερο ανάλογα με την ποσότητα που επιλέξατε

1 φλιτζάνι κολλώδες αλεύρι ρυζιού

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ή ανάλογα με την ποσότητα που επιλέξατε

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Τοποθετήστε ένα ένθετο ατμού σε μια κατσαρόλα και γεμίστε με νερό ακριβώς κάτω από το κάτω μέρος του ατμού. Βράζουμε νερό. Προσθέστε γλυκοπατάτες, καλύψτε και ατμό μέχρι να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 2

Λιώστε γλυκοπατάτες σε ένα μπολ. Αφήστε το να κρυώσει, περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το νερό στο αλεύρι ρυζιού, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι να σχηματιστεί μια εύκαμπτη ζύμη. Χωρίστε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους καρυδιού.

Βήμα 4

Απλώστε τις μπάλες ζύμης σε φύλλα σε μια επίπεδη επιφάνει. Ρίξτε τις κουταλιές πουρέ γλυκοπατάτας στα μισά φύλλα. Καλύψτε με τα υπόλοιπους φύλλα. Πιέστε τις άκρες μαζί για να σχηματίσετε μικρά κέικ.

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε τα κέικ σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Έτοιμα τα μωβ κέικ γλυκοπατάτας!

Καλή όρεξη!