Ρωσική Κουζίνα

Ρωσική λαχανόπιτα

Ρωσική λαχανόπιτα

Αυτή η λαχανόπιτα είναι πολύ δημοφιλής στη ρωσική κουζίνα. Παραδοσιακά, φτιάχνεται με ζύμη σφολιάτας. Μπορείτε να την ψήσετε ως μια μεγάλη πίτα ή να φτιάξετε μικρά τρίγωνα πιτάκια. Σερβίρεται ζεστή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 μικρό λάχανο, ψιλοκομμένο
3 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 3 κλωναράκια άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό, χτυπημένο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το λάχανο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην ροδίσει, για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει, 10 με 15 λεπτά.

Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 3
Ανακατεύουμε το κρύο λάχανο με τα βραστά αυγά και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 4
Απλώνουμε σε ένα ταψί 1 φύλλο σφολιάτας. Προσθέστε τη γέμιση από λάχανο, αφήνοντας λίγο χώρο γύρω από την άκρη. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και πιέζουμε τις άκρες μεταξύ τους. Αλείφουμε την πάνω πλευρά με χτυπημένο αυγό.

Βήμα 5
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, για 40 με 45 λεπτά.

Καλή όρεξη!