Δοκιμάστε αυτή την πολύ δημοφιλή συνταγή για σαλάτα pad thai. Είναι ένα πλήρες γεύμα, κατάλληλο τόσο για χορτοφάγους όσο και για κρεατοφάγους, που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα και θα σας γίνει μία συνήθεια!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία νουντλς αποξηραμένου ρυζιού (350 γραμμάρια περίπου)
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό
½ λάιμ, στυμμένο
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
1 κουταλάκι του γλυκού συμπύκνωμα ταμαρίνδου
¼ φλιτζάνι φυστικέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη (Προαιρετικά)
1 κεφάλι μαρούλι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο
½ φλιτζάνι φύτρα φρέσκων φασολιών (Προαιρετικά)
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια
½ λάιμ, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα νουντλς σε ένα μπολ, με αρκετό ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάσει. Μουλιάζουμε τα νουντλς για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό λάιμ, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα ψαριού και το ταμαρίνδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, για 3 με 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε σκόρδο και ανακατέψετε μέχρι να μυρίσουν, για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε μέχρι να δέσει, για 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε τα στραγγισμένα νουντλς στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε το 1/2 της σάλτσας. Συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα των νουντλς μέχρι να ζεσταθεί, προσθέτοντας όσο επιπλέον σάλτσα προτιμάτε, για 2 με 3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε πάπρικα και τσίλι σε σκόνη πάνω από τα νουντλς.
Βήμα 4
Απλώνουμε το μαρούλι σε ένα πιάτο σερβιρίσματος ή σε ατομικά μπολ. Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο και προσθέτουμε το μείγμα νουντλς πάνω στο μαρούλι. Γαρνίρουμε με φύτρα φασολιών, φρέσκο κρεμμύδι, κόλιαντρο και φιστίκια. Σερβίρουμε με φέτες λάιμ.
Καλή όρεξη!