Ιαπωνική Κουζίνα

Σολομός Furikake

Σολομός Furikake

Ο σολομός Furikake είναι εκπληκτική ιαπωνική συνταγή για να δώσετε στα φιλέτα σολομού μια ασιάτικη γεύση! Το καρύκευμα από φύκια και σουσάμι σε συνδυασμό με το μέλι, είναι τα στοιχεία που το κάνουν τόσο μοναδικό! Προσθέστε αντίστοιχα την ποσότητα μαγιονέζας που θέλετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε

4 φιλέτα σολομού

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου, ή περισσότερο για γεύση

1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση

1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα, ή περισσότερο για γεύση

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι

1 δοχείο nori fumi furikake (καρύκευμα από φύκια και σουσάμι)

¼ φλιτζάνι λάδι για τηγάνισμα ή ανάλογα με τις ανάγκες

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Καρυκεύστε τα φιλέτου σολομού με αλάτι σκόρδου και μαύρο πιπέρι. Συνδυάστε τη μαγιονέζα και το μέλι σε ένα μικρό μπολ και απλώστε στην κορυφή του κάθε φιλέτου.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το furikake σε ένα ρηχό μπολ. Βουτήξτε την πάνω πλευρά κάθε μπριζόλας σολομού στο furikake. Πιέστε ελαφρά προς τα κάτω για να κολλήσει η επίστρωση.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε το σολομό με επικάλυψη προς τα κάτω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά. Αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, περίπου για ακόμη 5 λεπτά. Έτοιμος ο σολομός Furikake!

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

399,6 θερμίδες, 29,4 g πρωτεΐνης, 16,4 g υδατάνθρακες, 84,9 mg χοληστερόλης, 691,4 mg νατρίου.


Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε δείτε επίσης τη συνταγή για σούσι με αυγό και πέστ