Βραζιλιάνικη Κουζίνα

Τηγανητές γλυκές μπανάνες

Τηγανητές γλυκές μπανάνες

Οι τηγανητές γλυκές μπανάνες είναι ένα μοναδικό βραζιλιάνικο γλυκό που ετοιμάζεται και παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα! Ένα πολύ παραδοσιακό πρωινό ή επιδόρπιο στη βορειοανατολική Βραζιλία. Οι μπανάνες τηγανίζονται σε βούτυρο και επικαλύπτονται με ζάχαρη και κανέλα. Νόστιμο πιάτο και επίσης μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια.

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος

½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 ¼ κουταλάκια του γλυκού κανέλα

3 κουταλιές βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Κόψτε κάθε μπανάνα στα μισά σε 3 ή 4 κομμάτια.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ.

Βήμα 3

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε φέτες μπανάνας και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 5 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε τις φέτες μπανάνας σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Καλύψτε τις φέτες μπανάνας, 1 κάθε φορά, με κανέλα-ζάχαρη.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 5 λεπτά

Μερίδες: 6

Στοιχεία για τη διατροφή

Τα δεδομένα διατροφής για αυτήν τη συνταγή περιλαμβάνουν την πλήρη ποσότητα ζάχαρης κανέλας. Η πραγματική ποσότητα ζάχαρης κανέλας που καταναλώνετε ποικίλλει.

 

Ανά μερίδα:

169,1 θερμίδες: 0,7 g πρωτεΐνης, 30,5 g υδατάνθρακες, 15,3 mg χοληστερόλης, 41,5 mg νατρίου


Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε δείτε και αυτή τη συνταγή για κρεμώδες κέικ αραβοσίτου που θα σας ξετρελάνει!