Τούρκικη Κουζίνα

Τούρκικο κοτόπουλο κεμπάπ

Τούρκικο κοτόπουλο κεμπάπ

Για τους λάτρεις των καλοψημένων κρεάτων, αυτή η συνταγή για τούρκικο κοτόπουλο κεμπάπ είναι ιδανική! Χρησιμοποιώντας μια γευστική μαρινάδα με βάση το γιαούρτι ακόμη και οι άπειροι ψήστες μπορούν να παράγουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Δώστε χρόνο στη μαρινάδα να ποτίσει στο κοτόπουλο. Απολαύστε ένα από τα πιο παραδοσιακά πιάτα της τούρκικης κουζίνας!

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι (πλήρες)

2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμονιού ή περισσότερο για γεύση

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ

6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας αλάτι κόσερ

1 ½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

⅛ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 ¼ κιλού μπούτι κοτόπουλο, χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα στη μέση

4 μακριά μεταλλικά καλαμάκια

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Χτυπήστε ελαφρά το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την κέτσαπ, το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, το αλάτι, το κύμινο, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και την κανέλα μαζί σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα κομμένα μπούτια κοτόπουλου στη μαρινάδα γιαουρτιού και καλύψτε τα καλά από όλες τις πλευρές. Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και ψύξτε 2 έως 8 ώρες.

Βήμα 3

Προθερμάνετε μια εξωτερική σχάρα για μέτρια-υψηλή θερμότητα και λαδώστε ελαφρά τη σχάρα.

Βήμα 4

Χρησιμοποιώντας 2 μεταλλικά καλαμάκια για κάθε κεμπάπ, βιδώστε τα μπούτια κοτόπουλου σε κάθε ζευγάρι κάνοντας ένα αρκετά παχύ σχήμα “κορμού”.

Βήμα 5

Τοποθετήστε τα κεμπάπ στη σχάρα. Μην προσπαθήσετε να τα γυρίσετε έως ότου αρχίσουν να ξεκολλούν από τη σχάρα, για περίπου 3 ή 4 λεπτά. Γυρίστε τα κεμπάπ και ψήστε και από την άλλη πλευρά, για ακόμη 3 ή 4 λεπτά. Γυρίστε τα ξανά. Συνεχίστε το μαγείρεμα και γυρίστε μέχρι το κοτόπουλο να ξεροψηθεί αρκετά, για περίπου 6 λεπτά.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 12 λεπτά

Μερίδες: 4

Στοιχεία για τη διατροφή

Ανά μερίδα:

538,9 θερμίδες, πρωτεΐνη 51,8 g, υδατάνθρακες 8,4 g, λίπος 32,5 g, χοληστερόλη 186.3 mg, νάτριο 1721,6 mg.

Αν σας άρεσε αυτή η τούρκικη συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για τούρκικο ταβά!