Δοκιμάστε αυτή την εύκολη ιαπωνική συνταγή για έναν υπέροχο τόνο επικαλυμμένο με καβουρντισμένο σουσάμι. Αυτός ο τόνος σερβίρεται σπάνια, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο τόνο καλής ποιότητας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μιριν (γιαπωνέζικο γλυκό κρασί)
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
4 μπριζόλες τόνου
½ φλιτζάνι σουσάμι
πάστα γουασάμπι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το μιρίν, το μέλι και το σησαμέλαιο. Χωρίστε σε δύο ίσα μέρη. Προσθέτουμε το ξύδι.
Βήμα 2
Απλώνουμε το σουσάμι σε ένα πιάτο. Καλύψτε τις μπριζόλες τόνου με το μείγμα σάλτσας σόγιας και στη συνέχεια πασπαλίστε το σουσάμι.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να ζεσταθεί πολύ. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε με τη σάλτσα ντιπ και την πάστα γουασάμπι.
Καλή όρεξη!