Υπέροχα ψωμάκια με ελιές σε 20′. Φτιάξτε μόνοι σας αυτή την καταπληκτική συνταγή και απολαύστε τα φοβερά αυτα ψωμάκια φρέσκα, ζεστά και μυρωδάτα.
Υλικα που θα χρειαστειτε:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι αεριούχα σόδα [1 κουτάκι]
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
ποτήρι μαύρες ελιές σε ροδέλλες
1 κιλό καλαμποκάλευρο [όσο πάρει]
Σουσάμι [προαιρετικά]
Εκτελεση συνταγης:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές και λίγο-λίγο το αλεύρι -όσο πάρει- ζυμώνοντας, ώσπου έχουμε μια αφράτη ζύμη που δεν θα κολλάει.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά ατομικά ψωμάκια και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι [προαιρετικά].
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς , βάζουμε τα ψωμάκια σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στον αέρα μέχρι να ροδίσουν [25-30′ περίπου].
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr