Ινδική Κουζίνα

Αρνί Κασμίρ

Αρνί Κασμίρ

Μια πρωτότυπη οικογενειακή ινδική συνταγή για να ετοιμάσετε αρνί Κασμίρ. Ενα υπέροχο πιάτο με πλούσια γεύση, που θα λατρέψετε! Σερβίρεται με ζεστό ρύζι στον ατμό ή ψωμί με κρούστα. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές τσίλι
3 μακριές, πράσινες φρέσκες πιπεριές τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
1 κομμάτι (2-2,5 εκατοστά περίπου) ρίζα τζίντζερ, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
¼ φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα
3 ντομάτες, ψιλοκομμένες
6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κιλά αρνίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους 2-3 εκατοστών περίπου
αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
1 φλιτζάνι γιαούρτι
½ κουταλάκι του γλυκού σαφράν
20 ολόκληρα αποφλοιωμένα αμύγδαλα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τα κόκκινα τσίλι, τα πράσινα τσίλι, τους σπόρους κύμινου, το garam masala, το τζίντζερ, το σκόρδο, την τριμμένη καρύδα και τις ντομάτες σε ένα μπλέντερ. Χτυπήστε αρκετά για να ψιλοκόψετε ώσπου να γίνουν μια λεία πάστα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, για περίπου 5 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι το κρεμμύδι να γίνει πολύ τρυφερό και να ροδίσει, για 10 με 15 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3
Ρίξτε την πάστα μπαχαρικών μέσα στο κρεμμύδι και ανακατέψτε μέχρι να χωρίσει το λάδι από το μείγμα, για περίπου 3 λεπτά.

Βήμα 4
Ρίχνουμε τα κομμάτια του αρνιού και το αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν τα κομμάτια του αρνιού από όλες τις πλευρές, για περίπου 8 λεπτά.

Βήμα 5
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σαφράν και τα ασπρισμένα αμύγδαλα μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 6
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, με σκεπασμένο το τηγάνι, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα, για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 7
Γαρνίρετε με το κάρυ και τον κόλιαντρο πριν το σερβίρετε.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε με κατσικίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας. Είναι από αυτές τις συνταγές που έχουν υπέροχη γεύση και την επόμενη μέρα!

Καλή όρεξη!