Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικά ζυμαρικά με ψωμί (Semmelknoedel)

Γερμανικά ζυμαρικά με ψωμί (Semmelknoedel)

Σας παρουσιάζουμε μια σπεσιαλιτέ της γερμανικής κουζίνας για να ετοιμάσετε αυτά τα Γερμανικά ζυμαρικά με ψωμί, με τα οποία μπορείτε να συνοδεύσετε πιάτα με ψητό χοιρινό ή κυνήγι, οποιοδήποτε κρέας με σάλτσα ή με μανιτάρια σε κρεμώδη σάλτσα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό μπαγιάτικο γαλλικό ψωμί, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αυγά
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι τριμμένο
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τους κύβους ψωμιού σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στις άκρες και μετά το ρίχνουμε πάνω από τους κύβους του ψωμιού. Ανακατεύουμε για λίγο να καλυφθεί το ψωμί. Αφήστε να μουλιάσει για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, λιώνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε τον μαϊντανό, και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο μπολ με το ψωμί μαζί με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας, πιέζοντας τη ζύμη μέσα από τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνει λεία και κολλώδης.

Βήμα 3
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Το νερό πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 8 με 10 εκατοστά. Όταν το νερό βράζει, φτιάξτε ένα δοκιμαστικό ζυμαρικό στο μέγεθος ενός μικρού πορτοκαλιού ή μανταρινιού, χτυπώντας και κυλώντας τος ανάμεσα σε βρεγμένα χέρια. Ρίξτε τα απαλά στο βραστό νερό. Αν βουλιάξει, η ζύμη είναι πολύ υγρή. Σε αυτή την περίπτωση, προσθέστε λίγη τριμμένη φρυγανιά στο υπόλοιπο κουρκούτι.

Βήμα 4
Πλάθετε την υπόλοιπη ζύμη σε μεγάλα στρόγγυλα κομματάκια και ρίχνετε προσεκτικά στο βραστό νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και μετά βγάζουμε σε πιατέλα με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα. Πρέπει να βγαίνουν απαλά, σπογγώδη και νόστιμα!

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *