Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικό μοσχαράκι rouladen

Γερμανικό μοσχαράκι rouladen

Για κάτι που φαίνεται και έχει τόσο εντυπωσιακή γεύση όσο αυτό το μοσχαρίσιο rouladen, είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο απλές σπιτικές γερμανικές συνταγές με γεμιστό κρέας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/4 του κιλού φέτες στρογγυλού μοσχαρίσιου κρέατος
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι κόσερ
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
4 λωρίδες μπέικον
πάπρικα
½ κρεμμύδι, κομμένο σε μισές ροδέλες
6 πίκλες από άνηθο
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
Σάλτσα:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις φέτες μοσχαρίσιου κρέατος σε μια επιφάνεια εργασίας, αλατοπιπερώστε και τις δύο πλευρές με kosher αλάτι και πιπέρι. Αλείφουμε τη μια πλευρά με μουστάρδα. Τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον στη μουστάρδα και πασπαλίστε με πάπρικα. Τακτοποιήστε τις φέτες κρεμμυδιού σταυρωτά πάνω στο μοσχάρι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε ομοιόμορφα 3 φέτες τουρσί σε κάθε φέτα μοσχάρι. Κρατήστε περίπου 2 εκατοστά από το στενότερο άκρο της φέτας του μοσχαρίσιου κρέατος χωρίς γαρνιτούρες για να διευκολύνετε το τύλιγμά της.

Βήμα 2
Τυλίξτε κάθε φέτα κρέατος, ξεκινώντας από το φαρδύτερο από τα δύο κοντά άκρα, δουλεύοντας έτσι ώστε να κρατηθούν όλα τα υλικά μέσα στο ρολό. Τα ρολά πρέπει να είναι ωραία και σφιχτά. Στερεώστε τα ρολά (με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω) με 3 θηλιές από σπάγκο χασάπη, μία στη μέση και μία σε κάθε άκρο.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε το μοσχάρι, γυρίζοντας και ροδίζοντας καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 8 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από το τηγάνι. Χαμηλώστε τη φωτιά. Λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι. Ρίχνουμε το αλεύρι, μαγειρεύοντας για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε μέσα κρύο τον ζωμό βοδινού και χτυπάμε δυνατά να ενωθούν. Ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, για περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 4
Βάλτε τα μοσχαρίσια ρολά στο τηγάνι μαζί με τους συσσωρευμένους χυμούς. Χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάστε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε απαλά, γυρίζοντας τα ρολά κάθε 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το μοσχαρίσιο κρέας, για περίπου 1 1/2 ώρα. Όταν η άκρη ενός αιχμηρού μαχαιριού μπορεί εύκολα να μπει στο ρολό του μοσχαρίσιου κρέατος, το κρέας είναι έτοιμο.

Βήμα 5
Μεταφέρετε το κρέας στο πιάτο για να ξεκουραστεί. Ανεβάζετε τη φωτιά στο υψηλό και σιγοβράζετε το υγρό μαγειρέματος για να πήξει ελαφρά για να γίνει σάλτσα, περίπου 1 λεπτό. Σερβίρουμε το rouladen με σάλτσα.

Καλή όρεξη!