Κινέζικη Κουζίνα

Γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο

Γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο

Αν είστε λάτρης της κινέζικης κουζίνας, ή αν απλώς θέλετε να δοκιμάσετε ένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικό κινέζικο πιάτο, δοκιμάστε αυτό το γλυκόξινο χοιρινό φιλέτο. Εύκολη συνταγή, απολαυστικό αποτέλεσμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

750 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
⅓ φλιτζάνι κέτσαπ
⅓ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
1 κουτί (250 γραμμάρια) κομμάτια ανανά, στραγγισμένα με κρατημένο τον χυμό
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού καυτή σάλτσα τσίλι

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (μόνο το λευκό μέρος)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδά

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόβουμε το φιλέτο σε 4 κομμάτια. Τοποθετήστε σε ένα μόνο στρώμα ανάμεσα σε δύο φύλλα πλαστικής μεμβράνης και χτυπήστε με ένα σφυρί κρέατος μέχρι το καθένα να έχει πάχος περίπου 2,5 εκατοστά. Αλατοπιπερώνουμε καλά.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κέτσαπ, το ξύδι ρυζιού, τον κρατημένο χυμό ανανά, την καστανή τη ζάχαρη,το σκόρδο, την καυτερή σάλτσα τσίλι, την σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Α

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τα κομμάτια χοιρινού σε τηγάνι και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να ψηθούν, για 5 με 6 λεπτά ανά πλευρά. Βάλτε τα σε ένα πιάτο.

Βήμα 4
Επαναφέρετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε το βούτυρο στο ζεστό τηγάνι. Όταν το βούτυρο λιώσει και αρχίσει να ροδίζει, ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια ανανά. Ανακατεύουμε, μέχρι ο ανανάς να ροδίσει, για 3 με 4 λεπτά.

Βήμα 5
Προσθέτουμε το κέτσαπ και 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κρεμμύδι (λευκά μέρη). Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν το σκόρδο και το κρεμμύδι, για 5 λεπτά.

Βήμα 6
Ξαναβάλτε τα κομμάτια χοιρινού στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά μέχρι να ζεσταθεί το χοιρινό. Γαρνίρετε με 2 κουταλιές της σούπας πράσινα κρεμμυδάκια.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *