Κινέζικη Κουζίνα

Γλυκόξινο χοιρινό Χονγκ Κονγκ

Γλυκόξινο χοιρινό Χονγκ Κονγκ

Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό. Αυτή η συνταγή από το Χονγκ Κονγκ απαιτεί τρία γρήγορα βήματα τηγανίσματος για να εξασφαλιστεί η τραγανή υφή του χοιρινού κρέατος. Η καταπληκτική του γεύση αξίζει τον κόπο να το ετοιμάσετε. Σερβίρετε με ρύζι ή χυλοπίτες για ένα χορταστικό γεύμα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαφριά σάλτσα σόγιας
⅛ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο πατάτας
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
¼ φλιτζάνι κέτσαπ
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο πατάτας
1 πρέζα κόκκινο χρώμα τροφίμων
1 αυγό, χτυπημένο
1 φλιτζάνι άμυλο πατάτας
2 φλιτζάνια φυστικέλαιο για το τηγάνισμα
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
2 πιπεριές καγιέν, κομμένες σε φέτες
4 φέτες ανανά κονσέρβας, ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μαζί τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο πατάτας, το σησαμέλαιο και το μαύρο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε το χοιρινό στη μαρινάδα και το γυρίζουμε μέχρι να καλυφθεί καλά. Αφήστε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ανακατέψτε μαζί το νερό, το ξύδι, το κέτσαπ, το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι, 2 κουταλάκια του γλυκού άμυλο πατάτας και το κόκκινο χρώμα τροφίμων σε ένα ξεχωριστό μπολ. Αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3
Βουτήξτε τα κομμάτια χοιρινού στο χτυπημένο αυγό και μετά βυθίστε τα στο 1 φλιτζάνι άμυλο πατάτας. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να πιέσετε το άμυλο πάνω στο χοιρινό κρέας, εξασφαλίζοντας μια σταθερή επίστρωση.

Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε ένα γουόκ σε θερμοκρασία 190 βαθμών.

Βήμα 5
Τηγανίζουμε τα κομμάτια χοιρινού στο καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανά, για 4 με 5 λεπτά. Βγάζουμε το χοιρινό από το λάδι και το στραγγίζουμε, κρατώντας το λάδι ζεστό. Ξαναρίξτε τα στραγγισμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος στο καυτό λάδι για 30 δευτερόλεπτα ακόμη. Βγάλτε τα και στραγγίστε τα ξανά. Βγάλτε τα όλα από το γουόκ, εκτός από 1 κουταλιά της σούπας λάδι.

Βήμα 6
Ζεσταίνουμε την 1 κουταλιά της σούπας κρατημένο λάδι στο γουόκ σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μέσα την πράσινη πιπεριά, το πιπέρι καγιέν, τον ανανά, το σκόρδο και το φρέσκο ​​κρεμμύδι στο ζεστό λάδι για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ρίξτε και το χοιρινό και ανακατέψτε μέχρι να καλυφθεί καλά με την σάλτσα. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!