Ινδική Κουζίνα

Εξωτική ινδική πικάντικη μελιτζάνα

Εξωτική ινδική πικάντικη μελιτζάνα

Σας προτείνουμε αυτή τη παραδοσιακή ινδική συνταγή, για να δημιουργήσετε αυτό το εξωτικό πιάτο με πικάντικη μελιτζάνα. Εχει όλα τα χαρακτηριστικά και συγκεντρώνει τις ασιατικές γεύσεις και τα αρώματα. Είναι απλά πεντανόστιμο! Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1/2 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κομμάτια 2-2,5 εκατοστών
6 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένοι σπόροι τριγωνέλας
½ κουταλάκι του γλυκού καλόντζι (μαύρο κύμινο)
½ κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
1 κομμάτι (1-1,5 εκατοστό) ρίζας τζίντζερ, ψιλοκομμένη
5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 πράσινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
¼ φλιτζανιού πελτέ ντομάτας
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας φύλλα κόλιανδρου

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια μελιτζάνας μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Βγάζουμε τη μελιτζάνα από το τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε τις 6 κουταλιές της σούπας λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε μέσα το κύμινο, την τριγωνέλα, το καλόντζι και το σουσάμι και τηγανίζουμε μέχρι το κύμινο να ροδίσει, περίπου για 2 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά. Ρίξτε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμη. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και την πράσινη πιπεριά τσίλι, και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει το κρεμμύδι, περίπου για 10 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τον ντοματοπελτέ, τη σκόνη τσίλι, τον κόλιανδρο, τον κουρκουμά και το αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Ρίξτε μέσα τη μαγειρεμένη μελιτζάνα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα, περίπου για 5 λεπτά. Ρίξτε το γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Πασπαλίζουμε με φύλλα κόλιανδρου.

Σημείωση:
Το καλόντζι (σπόροι nigella) ονομάζονται επίσης σπόροι κρεμμυδιού λόγω της γεύσης τους και βρίσκονται στα ασιατικά παντοπωλεία σε μικρά πακέτα. Αυτοί οι μικροί, μυτεροί μαύροι σπόροι προέρχονται από ένα λουλούδι που σχετίζεται με το λουλούδι του κήπου love-in-a-mist.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *