Γερμανική μηλόπιτα: Ενα παραδοσιακό επιδόρπιο της γερμανικής κουζίνας, όπου όλα αυτά τα είδη είναι πολύ δημοφιλή. Ενα γλυκό που γίνεται πραγματικά πολύ εύκολα και γρήγορα, ενώ η γεύση του είναι γεμάτη και απολαυστική. Ιδανικό για να το ετοιμάσετε και να το προσφέρετε σε μεγάλο πλήθος καλεσμένων!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
14 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λεμόνι, ξύσμα και χυμό
1 πρέζα αλάτι
3 αυγά χτυπημένα
3 ¼ κιλά μήλα – ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Βήμα 2
Βάλτε τις 14 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν κρέμα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι. Τα χτυπάμε καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα κρέμας βουτύρου. Απλώστε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί. Η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να την απλώσετε στο ταψί. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα μήλα σε φέτες από πάνω και περιχύνουμε με χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με σταφίδες.
Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου για 30 λεπτά.
Σημείωση του Μάγειρα:
Για επιπλέον γεύση, λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και αλείψτε το πάνω στο κέικ μόλις βγει από το φούρνο και πασπαλίστε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
Καλή όρεξη!