Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό μοσχαράκι stir-fry

Δοκιμάστε αυτή την ιαπωνική συνταγή για μοσχαράκι stir-fry. Το stir frying είναι μια μαγειρική τεχνική κατά την οποία τα υλικά τηγανίζονται σε μικρή ποσότητα πολύ καυτό λάδι ενώ ανακατεύονται σε γουόκ. Οι τρυφερές λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος τηγανίζονται γρήγορα με τραγανά και πολύχρωμα λαχανικά για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο δείπνο σε στυλ εστιατορίου στη δική σας κουζίνα.

Δοκιμάστε αυτή την ιαπωνική συνταγή για μοσχαράκι stir-fry. Το stir frying είναι μια μαγειρική τεχνική κατά την οποία τα υλικά τηγανίζονται σε μικρή ποσότητα πολύ καυτό λάδι ενώ ανακατεύονται σε γουόκ. Οι τρυφερές λωρίδες μοσχαρίσιου κρέατος τηγανίζονται γρήγορα με τραγανά και πολύχρωμα λαχανικά για να φτιάξετε αυτό το νόστιμο δείπνο σε στυλ εστιατορίου στη δική σας κουζίνα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

900 γραμμάρια μοσχαρίσιο κρέας
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 κουτί (300 γραμμάρια) ζωμός βοδινού
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
4 φλιτζάνια μανιτάρια σιτάκε σε φέτες
1 κινέζικο λάχανο (bok choy), κομμένο σε λεπτές φέτες
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
3 κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε φέτες
2 μέτρια κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια
Ζεστό μαγειρεμένο κανονικό λευκό ρύζι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Κόβουμε το μοσχαρίσιο κρέας σε πολύ λεπτές λωρίδες.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε το κορν φλάουερ, το ζωμό βοδινού, τη σόγια και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε κατσαρόλα ή σε γουόκ σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαρίσιο κρέας σε 2 δόσεις και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει. Αφήστε το κρέας στην άκρη.

Βήμα 4
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια, το λάχανο, τις πιπεριές, το σέλινο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε 2 παρτίδες και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Αφήστε τα λαχανικά στην άκρη.

Βήμα 5
Προσθέτουμε το μείγμα του κορν φλάουερ. Μαγειρέψτε μέχρι το μείγμα να βράσει και να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ξαναρίξτε το μοσχαρίσιο κρέας και τα λαχανικά στην κατσαρόλα και ζεστάνετε. Σερβίρουμε πάνω από ρύζι.

Συμβουλή: Για να κάνετε πιο εύκολο το κόψιμο του βοείου κρέατος, παγώστε το βόειο κρέας για 1 ώρα.

Προετοιμασία: Ετοιμάστε τα λαχανικά και τοποθετήστε τα σε επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες. Βάλτε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.

Καλή όρεξη!