Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικό τηγανητό κοτόπουλο karaage με σάλτσα

Ιαπωνικό τηγανητό κοτόπουλο karaage με σάλτσα

Ενα πολύ γνωστό πιάτο της ιαπωνικής κουζίνας. Το τηγανητό κοτόπουλο karaage με σάλτσα είναι πολύ εύκολο να γίνει και οι καλεσμένοι σας θα το απολαύσουν πολύ! Μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή πάνω από ρύζι ως γρήγορο καθημερινό δείπνο! Κανονικά μαρινάρουμε το προηγούμενο βράδυ για να του δώσουμε περισσότερη γεύση, αλλά και για γεύμα της τελευταίας στιγμής που ετοιμάζετε, μην ανησυχείτε, γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σάλτσα για ντιπ! Σερβίρετέ το ζεστό με τριμμένο μαρούλι και μια φέτα λεμονιού.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
1/2 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκίτσες
1 αυγό
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού panko
φυτικό λάδι για τηγάνισμα
Σάλτσα:
½ φλιτζάνι ιαπωνική μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
3 κουταλιές της σούπας mirin (ιαπωνικό γλυκό κρασί)
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Αναμείξτε 1 1/2 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, το σκόρδο και το τζίντζερ μαζί σε ένα μπολ. Προσθέστε το κοτόπουλο. Μαρινάρετε στο ψυγείο, από 8 ώρες έως όλο το βράδυ.

Βήμα 2
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ.

Βήμα 3
Ρίξτε τα τρίμματα ψωμιού panko σε ένα ρηχό μπολ. Βουτήξτε τα κομμάτια κοτόπουλου στο χτυπημένο αυγό και κυλήστε τα στην ψίχα ψωμιού panko μέχρι να επικαλυφθούν.

Βήμα 4
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι στους 175 βαθμούς. Ρίξτε το κοτόπουλο σε δόσεις στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου για 5 λεπτά. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει.

Βήμα 5
Αναμείξτε την ιαπωνική μαγιονέζα, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, τη μουστάρδα Dijon, το κρασί mirin και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας μαζί για να φτιάξετε σάλτσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κοτόπουλο.

Καλή όρεξη!