Οι ινδικές γαρίδες με κάρυ και τζίντζερ είναι μια παραδοσιακή ινδική συνταγή. Πρόκειται για ένα λεπτό αλλά πλούσιο αρωματικό κάρυ που συμπληρώνει τέλεια τις ινδικές γαρίδες. Μια πολύ αυθεντική γεύση και ένα πολύ εύκολο γεύμα για προετοιμασία όταν βιάζεστε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ανοίξει τις ουρές γαρίδας πριν προσθέσετε στο τηγάνι. Σερβίρετε με ρύζι.
Τι θα χρειαστείτε
2 κουταλιές αραχιδέλαιο
½ γλυκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κόκκινου τσίλι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
400ml γάλα καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 λίβρα γαρίδες μαγειρεμένες και αποφλοιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε το κρεμμύδι στο καυτό λάδι μέχρι να είναι τσιγαριστεί ελαφρά: περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς: περίπου 2 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο, το τζίντζερ, το κύμινο, τον κουρκούμη, την πάπρικα και το αλεσμένο τσίλι στο κρεμμύδι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και το γάλα καρύδας στο τηγάνι. Συμπληρώνουμε αλάτι.
Μαγειρέψτε το μείγμα σιγοβράζοντας και ανακατεύοντας περιστασιακά: περίπου 10 λεπτά. Ανακατέψτε τις γαρίδες, το φρέσκο κόλιαντρο και το αποξηραμένο κόλιαντρο στο μείγμα σάλτσας. Μαγειρέψτε άλλο 1 λεπτό πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!