Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο με βούτυρο murgh makhani

Ινδικό κοτόπουλο με βούτυρο murgh makhani

Δείτε αυτή την ινδική συνταγή για μια απλή οικιακή εκδοχή του κοτόπουλου βουτύρου, γνωστό και ως «murgh» ή «κοτόπουλο makhani», ένα δημοφιλές πιάτο στα ινδικά εστιατόρια. Σερβίρεται καλύτερα με naan, ένα ινδικό ψωμί, ή μπορείτε επίσης να το σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

⅓ φλιτζάνι γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας tandoori masala σε σκόνη
1 ½ κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα σε κομματάκια
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 2,5 εκατοστά
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας νερό
3 κουταλιές της σούπας μαγειρικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
¼ κουταλάκι του γλυκού ινδικό τσίλι σε σκόνη
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα

1 φλιτζάνι μισό-μισό (παχύρευστη κρέμα)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα φύλλα τριγωνέλλας
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το γιαούρτι και τη σκόνη tandoori masala μαζί σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Μαρινάρετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στραγγίζουμε και πετάμε την περιττή μαρινάδα.

Βήμα 2
Πολτοποιήστε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο με το νερό στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά από όλες τις πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη. Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας στο τηγάνι. Τηγανίζουμε την πάστα κρεμμυδιού στο καυτό λάδι μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία, για περίπου 3 λεπτά. Πασπαλίστε το garam masala και τη σκόνη τσίλι πάνω από το μείγμα. Μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα. Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας στο μείγμα, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και αφήστε στη φωτιά άλλα 5 λεπτά. Ξαναρίξτε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με το μισό-μισό (κρέμα). Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέστε το βούτυρο, τα φύλλα τριγωνέλλας και αλάτι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε χωρίς καπάκι μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να μην είναι πλέον ροζ στη μέση, για 15 με 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!