Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο με βούτυρο

Ινδικό κοτόπουλο με βούτυρο

Αυτή είναι μία καταπληκτική ινδική συνταγή για κοτόπουλο με βούτυρο. Η σάλτσα είναι τέλεια όταν είναι κρεμώδης και όχι πολύ πηχτή ή πολύ αραιή. Το επίπεδο αλατιού και μπαχαρικών μπορείτε να το τροποποιήσετε ανάλογα με το γούστο σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε

1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουτάκι (430 γραμμάρια περίπου) σάλτσα ντομάτας
3 φλιτζάνια παχύρρευστη κρέμα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών γκαράμ μασάλα
1 ½ κιλό στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μπουκίτσες
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών ταντούρι μασάλα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 2
Λιώστε μερικές κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε σιγά σιγά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι και να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα, περίπου 15 λεπτά.

Βήμα 3
Εν τω μεταξύ λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μαζί με τη σάλτσα ντομάτας, την παχύρρευστη κρέμα, το αλάτι, το πιπέρι καγιέν και το γκαράμ μασάλα . Αφήνουμε να σιγοβράσει και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Βήμα 4
Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, προσθέστε το στήθος κοτόπουλου σε κύβους, ρίξτε το φυτικό λάδι μέχρι να επικαλυφθεί, στη συνέχεια καρυκεύστε με ταντούρι μασάλα και απλώστε το σε ένα ταψί.

Βήμα 5
Ψήνετε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για περίπου 12 λεπτά. Μόλις γίνει, προσθέστε το κοτόπουλο στη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!