Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ Murgh Kari

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ Murgh Kari

Ινδικό κοτόπουλο με κάρυ: Αυτή η συνταγή για ινδικό κοτόπουλο με κάρυ είναι αρκετά πικάντικη και καυτερή! Μπορείτε φυσικά να προσθέσετε ακόμα περισσότερα καρυκεύματα, για να την κάνετε ακόμα πιο πικάντικη και να της δώσετε πιο έντονη γεύση. Αυτό το ινδικό πιάτο χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο σε σχέση με το απλό ινδικό κοτόπουλο με κάρυ, αλλά η προετοιμασία και το μαγείρεμά σας θα δικαιωθούν απόλυτα από το τελικό αποτέλεσμα!

Υλικά που θα χρειαστείτε

2 στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα χωρίς κόκαλα – κομμένα σε κομμάτια

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι μαγειρικό λάδι

1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο

1 ½ κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας κάρυ σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1 κουταλιά της σούπας νερό

1 κονσέρνα ψιλοκομμένη ντομάτα

1 φλιτζάνι απλό γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι νερό

1 κουταλάκι του γλυκού garam masala

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση συνταγής

Βήμα 1

Πασπαλίζουμε το στήθος κοτόπουλου με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε το κοτόπουλο ελαφρώς στο καυτό λάδι σε παρτίδες μέχρι να ροδίσουν εντελώς. Μεταφέρετε το στήθος κοτόπουλου σε ένα πιάτο και αφήστε το στην άκρη.

Βήμα 3

Μειώστε τη θερμότητα κάτω από το τηγάνι σε μέτρια-υψηλή. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ στο λάδι που παραμένει στο τηγάνι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές, περίπου για 8 λεπτά. Ανακατέψτε τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, τον κουρκούμη, το κόλιανδρο, το καγιέν και 1 κουταλιά της σούπας νερό στο μείγμα κρεμμυδιών. Αφήστε να θερμανθεί μαζί για περίπου 1 λεπτό ενώ ανακατεύετε.

Βήμα 4

Ανακατέψτε τις ντομάτες, το γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόλιαντρο και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μείγμα. Επιστρέψτε το στήθος κοτόπουλου στο τηγάνι μαζί με τυχόν χυμούς στο πιάτο. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι νερό στο μείγμα. Αφήστε να βράσει, γυρίζοντας το κοτόπουλο και απ τις δυο πλευρές μέσα στη σάλτσα. Πασπαλίζουμε το garam masala και 1 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο πάνω στο κοτόπουλο.

Βήμα 5

Καλύψτε το τηγάνι και σιγοψήστε έως ότου το στήθος κοτόπουλου δεν είναι πλέον ροζ στο κέντρο και οι χυμοί του έχουν στεγνώσει. Περίπου για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με χυμό λεμονιού για σερβίρισμα.

Καλή όρεξη!

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο/μαγείρεμα: 40 λεπτά

Μερίδες: 6