Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο Makhani με βούτυρο

Ινδικό κοτόπουλο Makhani με βούτυρο

Το κοτόπουλο Makhani είναι ένα από τα πιο γνωστά ινδικά πιάτα. Είναι ένα πολύ γευστικό πιάτο που αναδεικνύει ιδανικά το κοτόπουλο. Μπορεί να γίνει όσο απαλό ή πικάντικο θέλετε, προσαρμόζοντας ανάλογα το καγιέν. Σερβίρετέ το με ρύζι μπασμάτι και ψωμί naan.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
1 ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο
¼ λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας πάστα σκόρδου τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού γκαράμ μασάλα
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 φύλλο δάφνης
¼ φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
1 κιλό μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένα σε μπουκίτσες
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού
¼ φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, την πάστα τζίντζερ-σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού γκαράμ μασάλα, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο και τη δάφνη. Ανακατεύετε για 1 λεπτό. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και αφήστε το στη φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτουμε και το γιαούρτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάλτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 10 λεπτά. Μειώστε τη φωτιά και πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού γκαράμ μασάλα και καγιέν. Προσθέστε μερικές κουταλιές σάλτσας και σιγοβράστε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ. Ανακατέψτε το μαγειρεμένο κοτόπουλο σε σάλτσα.

Βήμα 3
Ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού και το νερό και στη συνέχεια ρίξτε το στη σάλτσα. Μαγειρέψτε για 5 έως 10 λεπτά, ή μέχρι να πήξει. Περιχύνουμε και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!